Γερμανία

Κατάσταση ομάδας

Μπορεί να ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί, όμως η πορεία των πάντσερ στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν καταστροφική καθώς αποκλείστηκαν από την φάση των ομίλων, τερματίζοντας μάλιστα στην τελευταία θέση! Το γεγονός αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την έντονη κριτική τόσο της ομάδας που "κατέβηκε" στο Παγκόσμιο όσο και του Λεβ, όμως η ομοσπονδία δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις και κράτησε το Γερμανό τεχνικό. Ο πρωταρχικός στόχος στο Πρωτάθλημα Εθνών σε πρώτη φάση είναι η πρωτιά, ενώ ύστερα ο ελάχιστος είναι η κατάκτηση του τίτλου το ερχόμενο καλοκαίρι!

Απουσίες/Επιστροφές

Ως γνωστών έχουν αποσυρθεί οι Μάριο Γκόμες και Οζίλ, ενώ στην αποστολή δεν εκλήθησαν οι Κεντίρα, Ρούντι, Τραπ και Πλάτενχαρντ.

Γαλλία

Κατάσταση ομάδας

Μπορεί να μην έβγαλε μάτια στα γήπεδα της Ρωσίας, όμως το δεμένο σύνολο που παρουσίασε, η πολύ καλή αμυντική της λειτουργία αλλά και η δίψα να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου μετά από 20 χρόνια, ήταν τα συστατικά που την έστεψαν Παγκόσμια πρωταθλήτρια! Ο συνολικός τους απολογισμός στο Παγκόσμιο ήταν 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Για να φτάσουν οι τρικολόρ στον τελικό ξεπέρασαν τα εμπόδια των Δανία, Περού, Αυστραλία στους ομίλους, των Αργεντινής, Ουρουγουάης και του Βελγίου στη νοκ άουτ φάση, ενώ στον τελικό έκαναν πάρτι επικρατώντας με 4-2 της Κροατίας! Ο Ντεσάν όπως είναι λογικό παραμένει στον πάγκο των Γάλλων, και ο νέος στόχος είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Εθνών!

Απουσίες/Επιστροφές

Τραυματίες οι Γιορίς και Μανταντά, με τους Κοστίλ και Λεκόμτ να παίρνουν την θέση τους.