Φαμαλικάο

Κατάσταση ομάδας

Δίκαια χαρακτηρίστηκε η «σταχτοπούτα» του πρωταθλήματος. Η Φαμαλικάο πραγματοποίησε μία τρελή πορεία στην αρχή του πρωταθλήματος όντας για πολλές αγωνιστικές αήττητη και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην συνέχεια άρχισε να «ξεφουσκώνει», παρόλα αυτά ευελπιστεί στην ευρωπαϊκή έξοδο έχοντας τερματίσει σε μία από τις πέντε πρώτες προνομιούχες θέσεις. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση πριν από την διακοπή είχε έρθει ισόπαλη με 0-0 στην έδρα της Μπελενένσες, σε ένα παιχνίδι όπου δεν υπήρξαν πολλές φάσεις από τις δύο ομάδες.

Απουσίες/Επιστροφές

Εκτός συνεχίζει ο αναπληρωματικός Κονατέ (αμυντικός) ενώ τέσσερις παίκτες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό το προηγούμενο διάστημα βρισκόμενοι όμως τώρα στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Πόρτο

Κατάσταση ομάδας

Παρότι εμφάνισε προβλήματα με την απόδοση της στο φετινό πρωταθλήμα, η Πόρτο κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και δίκαια βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο +1 από την δεύτερη Μπενφίκα. Πριν την διακοπή, η ομάδα του Κονσεϊσάο αποκλείστηκε από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ ενώ στο πρωτάθλημα είχε αναδειχθεί ισόπαλη με 1-1, εντός έδρας απέναντι στην Άβες χάνοντας την ευκαιρία να αποκτήσει και άλλο προβάδισμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Απουσίες/Επιστροφές

Αμφίβολος ο σημαντικός Λουίζ Ντίαζ (μέσος), θα λείψει ο βασικός Τέγιες (μπακ), σημαντικότατη η απουσία του Μαρκάνο (στόπερ) που θα χάσει όλη την φετινή σεζόν και αναμένεται να επιστρέψει στα τέλη του 2020.