Έλτσε

Κατάσταση ομάδας

Στην «κόψη του ξυραφιού» κατάφερε να σωθεί την περσινή αγωνιστική περίοδο η Έλτσε η οποία τερμάτισε στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παίρνοντας έξι πόντους τις τελευταίες αγωνιστικές. Στον πάγκο της ομάδας θα παραμείνει ο Εσκρίμπα με την ομάδα του να μην ενισχύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Πέρα των Μπογέ (επιθετικός) και Μαρκόνε (αμυντικός) καμία άλλη προσθήκη δεν είναι έτοιμη για να βοηθήσει στο αρχικό σχήμα. Στα φιλικά, η Έλτσε κατάφερε να πάρει μόλις δύο νίκες σε σύνολο έξι αγώνων.

Απουσίες/Επιστροφές

Εκτός οι Αγιάμο (μέσος) και Λουίσμι (μέσος).

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Κατάσταση ομάδας

Μέτρια τα πήγε για ακόμα μία σεζόν η Αθλέτικ Μπιλμπάο τερματίζοντας στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχασε και τους δύο τελικούς Κόπα Ντελ Ρέι χωρίς να πείσει με τις εμφανίσεις της ιδιαίτερα μέσα στη σεζόν. Ο Μαρθελίνο παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας δίχως να υπάρξουν ιδιαίτερες μεταγραφές λόγω και της Βάσκικης πολιτικής της ομάδας. Στα αγωνιστικά, η «αρμάδα» του Ισπανού προπονητή πήρε τρεις σε σύνολο έξι φιλικών που έδωσε το προηγούμενο διάστημα.

Απουσίες/Επιστροφές

Εκτός οι Μπερσίτσε (αμυντικός), Κάπα (αμυντικός), Κόρντομπα (μέσος), Γκαρσία (μέσος), Κόδρο (επιθετικός), Νολασκοιάν (μέσος) και Παρέδες (αμυντικός).