Αλβανία

Κατάσταση ομάδας

Αποδεχόμενη την...μοίρα της κατάφερε να ολοκληρώσει την τελευταία επίσημη διοργάνωση στην οποία έλαβε μέρος, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εθνική ομάδα της Αλβανίας. Οι Αλβανοί βρισκόμενοι στον 7ο όμιλο με ομάδες όπως τις Ισπανίας και της Ιταλίας, προσπάθησε αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματήσει στην 3η θέση της βαθμολογίας όντας ήδη αποκλεισμένη από καιρό απ'το “όνειρο” του Μουντιάλ της Ρωσίας. Μετά το τέλος των προκριματικών η ομάδα του Κριστιάν Πανούτσι έδωσε 4 συνολικά φιλικές αναμετρήσεις, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία όπου την κέρδισε με σκορ 2-3, την Νορβηγία από την οποία ηττήθηκε με 0-1, το Κόσοβο όπου ηττήθηκε με 3-0 και τέλος την Ουκρανία από την οποία δέχθηκε την ήττα με σκορ 1-4. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και φέτος στα συγκεκριμένα προκριματικά οι “κοκκινόμαυροι” θέλουν να καταφέρουν ότι καλύτερο μπορούν, έχοντας πάντα ως “οδηγό” την πρόκριση στο Γιούρο του 2016.

Απουσίες/Επιστροφές

Από 25 συνολικά ποδοσφαιριστές απαρτίζεται η αποστολή της γηπεδούχου ομάδας γι'απόψε, όπου υπάρχουν παίκτες που θα φορέσουν για πρώτη φορά το “εθνόσημο” αλλά και “ηχηρές” απουσίες. Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι Μπεσίρ Ντεμίρι (Α, Μαριούπολ), Χέρντι Πρένκα (Α, Ίντερ Ζάπρεσιτς), Εγκζόν Μπινάκου (Α, Μάλμε), Ενέα Μιχάι (Α, Παναιτωλικό) και Ενίς Γκαβάζαι (Μ, Γενισέι Κράσνογιαρσκ) οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη τους φορά με τα “χρώματα” της εθνικής τους ομάδας. Στην δεύτερη κατηγορία όμως ανήκουν οι Ερμίρ Λενιάνι, Αρλίντ Αγιέτι, Οντισέ Ρόσι, Αμίρ Αμπράσι, Σοκόλ Τσικαλέσι και Αρμάντο Σαντίκου οι οποίοι δεν συμπεριελήφθηκαν στην αποστολή λόγω τραυματισμών ή απόφασης του Ιταλού προπονητή.

Ισραήλ

Κατάσταση ομάδας

Ώντας από καιρό αποκλεισμένη τελείωσε τα τελευταία επίσημα παιχνίδια της για την διοργάνωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρωσία, η φιλοξενούμενη απόψε εθνική ομάδα του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν στον 7ο όμιλο των προκριματικών με “παρέα” εθνικές ομάδες όπως αυτές των Ισπανών και Ιταλών και έχοντας ως τελικό απολογισμό 4 νίκες και 6 ήττες το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να τερματήσουν 4οι στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας προ πολλού αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης. Ύστερα η ομάδα του Άντι Χέρτζογκ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ελίσα Λέβι, έδωσε ένα μόλις φιλικό παιχνίδι όπου και υποδέχθηκε την Ρουμανία από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 1-2. Αυτά λοιπόν ήταν τα...”καμώματα” των “γαλανόλευκων” μέχρι στιγμής, εφόσον στην συγκεκριμένη διοργάνωση έχοντας και νέο προπονητή θέλουν να πετύχουν μία αξιοπρεπής πορεία με κύριο στόχο ότι καλύτερο.

Απουσίες/Επιστροφές

25 παίκτες συμπεριέλαβε στην αποστολή της για τα παιχνίδια της Uefa National League η φιλοξενούμενη ομάδα, από την οποία παρουσιάζονται νέες προσθήκες αλλά και απουσίες. Νέο...”αίμα” είναι οι Ντάνι Άμος (Τ, Μακάμπι Νετάνια), Μαχμούντ Καναντίλ (Τ, Μπνέι Σακχνίν), Αγίντ Χάμπσι (Α, Μακάμπι Χάιφα), Νίσο Καπιλότο (Α, Χάποελ Χάιφα), Νταν Γκλάζερ (Μ, Μακάμπι Τελ Αβίβ), Μαξίμ Πλακουσένκο (Μ, Χάποελ Χάιφα) και τέλος ο Μάνορ Σόλομον (Ε, Μακάμπι Πετάχ Τίκνα). Στις απουσίες τώρα βρίσκονται ονόματα όπως αυτά των Οφίρ Μαρσιάνο, Ταλ Μπεν Χαίμ, Γιόσι Μπεναγιούν, Μπεν Σαχάρ και Ταλ Μπεν Χαίμ ΙΙ, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν λόγω τραυματισμών, απόφαση του προπονητή αλλά και απόσυρσης από την εθνική τους ομάδα.