ΑΕ Λεμεσού

Κατάσταση ομάδας

Το γεγονός ότι δε θυμίζει την ομάδα που θαυμάσαμε με τη σταθερότητα της πέρυσι φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα στη χρονιά, αλλά κυρίως οι εμφανίσεις της ΑΕΛ ούτε πείθουν ούτε ενθουσιάζουν. Μέσα σε όλα έχασε και το Σούπερ Καπ από τον ΑΠΟΕΛ, κάτι που αν είχε ανάποδη εξέλιξη ίσως να άλλαζε το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Ψάχνει στο ντέρμπι τη νίκη που θα την ανεβάσει βαθμολογικά, αλλά πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βελτιώσει τη κακή μέχρι σήμερα αμυντική της εικόνα όταν πιέστηκε πραγματικά.

Απουσίες/Επιστροφές

Δε λείπουν τα αγωνιστικά προβλήματα μιας και απόψε δεν είναι διαθέσιμοι οι Αντάμοβιτς, Τζούνιορ και Αβράαμ.

ΑΕΚ Λάρνακας

Κατάσταση ομάδας

Η ΑΕΚ πριν τη διακοπή βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση με το εντός Κύπρου αήττητο σερί καλά να κρατεί. Διέλυσε την Άχνα με 5-1 έχοντας τρομερή επιθετική εικόνα, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως στις τελευταίες αναμετρήσεις απέκρυψε τις αμυντικές παθογένειες των πρώτων αγωνιστικών. Μπαίνει σε μία σειρά δύσκολων αναμετρήσεων εκτός έδρας, και σαφέστατα ο Ιδιάκεθ δε θέλει να δει την ομάδα του να μένει πίσω βαθμολογικά από νωρίς, θέλοντας έτσι να αποδείξουν ότι μάθανε από τα περσινά τους λάθη.

Απουσίες/Επιστροφές

Αρκετά προβλήματα έχει να διαχειριστεί ο Ισπανός τεχνικός, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται οι Τολεμές και Ακοράν, ενώ τη τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Τρουγιόλς και Τρισκόφσκι.