Κβίτοβα στο 2.00, αξία στην Ελίνα

Από: Θάνος Καλόγηρος

25/10/2018

Δύο μονά στο 2.00+ από το σημερινό (25/10) πρόγραμμα.

Καλημέρα. Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα τουρνουά αυτής της εβδομάδας. Σήμερα έχουμε δύο σημαντικές αναμετρήσεις στη Σιγκαπούρη και με αυτές θα ασχοληθούμε στο pre-game παιχνίδι μας. Πάμε να δούμε…

WTA - Finals

Πέτρα Κβίτοβα – Καρολίνα Πλίσκοβα: Τενίστριες που παίζουν πάνω-κάτω με το ίδιο στυλ, στηριζόμενες κατά πολύ στο δυνατό τους service game. Αμφότερες στην πρώτη υποχρέωσή τους στη Σιγκαπούρη ηττήθηκαν, κάτι που σημαίνει πως σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μόνο όποια επικρατήσει θα έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Πλίσκοβα έχει πολλά ζητήματα να λύσει στο παιχνίδι της. Δεν μπορεί να αντέξει σε ράλι πάνω από 7-8 χτυπήματα και εμφανίζει προβλήματα στο footwork όταν κινείται στη baseline. Η Πέτρα μπορεί να αποτελεί πιο βαρύ κορμί αλλά έχει καλή κίνηση στις γραμμές και τόσο-όσο ευλυγισία για να περνάει χαμηλά backhands κοντά στο φιλέ. Οι επιστροφές και των δύο λειτουργούν καλά, πολλά δεύτερα θα απαντηθούν με winners, καθώς ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος για τόσο ψηλές αθλήτριες μετά το σερβίς. Στις λεπτομέρειες πιστεύω θα κριθεί, η αξία όμως είναι αναμφίβολα στην Κβίτοβα που προσφέρεται στον διπλασιασμό (2.00).

Καρολίν Βοσνιάκι – Ελίνα Σβιτολίνα: Ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη Σιγκαπούρη και το σημερινό ματς είναι μια καλή ευκαιρία για όποια επικρατήσει, να εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Η Βοσνιάκι επικράτησε 2-1 σετ της Κβίτοβα και η Σβιτολίνα 2-1 της Πλίσκοβα. Όλα τα ματς εξάλλου μέχρι στιγμής στους τελικούς της WTA έχουν τελειώσει με 3 σετ (!!). Παίζουν πάνω κάτι κι αυτές με το ίδιο στυλ, πολύ δυναμικές στα ράλι, καλές κοντά στην ταινία και πολύ ορθά τοποθετημένο πρώτο σερβίς. Η Σβιτολίνα έδειξε με την Πλίσκοβα πως βρίσκει 3-4 πολύ δυνατά games, ούσα σε gode mode τενιστική φάση. Εκεί είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει κανείς. Οι αποδόσεις μου έκαναν εντύπωση, μιας και περίμενα αρκετά πιο ισορροπημένο το σετ αποδόσεων. Δεν είναι για τόσο αουτσάιντερ (2.12) η Σβιτολίνα, μιας και διαθέτει όλα τα όπλα για να κοντράρει την Καρολίν. Η Βοσνιάκι στα δεύτερα σερβίς θα έχει πρόβλημα, μιας και η Ουκρανή απαντάει πάρα πολύ καλά στο αντίπαλο court. Πάμε με την αξία κι εδώ. Έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο.

Αυτά τα δύο κράτησα για σήμερα. Μονά με 10 units έκαστος. Καλή τύχη σε όλους.

Για όλο το live παιχνίδι, τα λέμε κλασικά στο Twitter

(μονά)

11:00 Κβίτοβα – Πλίσκοβα: Κβίτοβα (2.00)

14:30 Βοσνιάκι – Σβιτολίνα: Σβιτολίνα (2.12)

Photo Credits: WTA.com

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend