Italian Grand Prix: Όλα τα φώτα πάνω στην McLaren

Από: Jim Kiromitis

12/09/2021

Χάθηκε στην προσπάθεια εχθές ο Lewis όπου έχασε μια χρυσή ευκαιρία να κατακτήσει την pole και να εκκινήσει σήμερα από την πρώτη θέση. Μια πολύ κακή εκκίνηση έδωσε την θέση του στα μονοθέσια της McLaren με τον Lando να καταφέρνει να κρατά πίσω του τον Βρετανό πρωταθλητή σε όλο το Sprint Race. Πολύ δυνατός ο Valtteri που κατάφερε να κρατήσει τον Verstappen στην 2η θέση παρόλο που και ο ίδιος ο Ολλανδός δεν είχε λόγους να πιεστεί καθώς ο Φινλανδός εξαιτίας της αλλαγής στη μονάδα ισχύος θα εκκινήσει σήμερα από το τέλος. Επομένως poleman από την δεύτερη θέση ο Ολλανδός, 2ος ο Ricciardo με Lando και Hamilton να ακολουθούν. Άτυχος ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Pierre Gasly που σήμερα θα εκκινήσει 19ος εξαιτίας του ατυχήματος που τον οδήγησε εκτός sprint race από τον πρώτο κιόλας γύρο. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε σιγά σιγά το Italian Grand Prix.

 

Νικητής αγώνα: Εύκολα χωρίς Verstappen

Ο Πρωταθλητής εχθές έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να θέσει τις βάσεις που θα του έδιναν σήμερα περισσότερους βαθμούς από τον Ολλανδό ώστε να μείνει περάσει και πάλι πρώτος στο αγώνα για το πρωτάθλημα. Με την χθεσινή του όμως απόδοση, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο πια. Μπροστά στον Lewis βρίσκονται οι 2 McLaren, οι οποίες θα αποτελέσουν και τον πρώτο στόχο του Lewis, από την εκκίνηση κιόλας. Πιστεύω πως θα καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τα δυο Βρετανικά μονοθέσια πριν το πέρας των 15 πρώτων γύρων. Ωστόσο ίσως στο διάστημα αυτό, ο Max έχει αναπτύξει μια δύσκολα αναστρέψιμη διαφορά που κοστίσει στον Lewis. Η νίκη του Βρετανού στο 3.00 είναι ένα πολύ δυνατό σημείο, ωστόσο η νίκη του Lewis χωρίς Verstappen στο 1.90 στην Novibet είναι στοιχηματικά ορθότερο.

Το επιλέγουμε ανοίγοντας την αυλαία του 14ου κατά σειρά Grand Prix.

 

 

Τερματισμός σε βαθμούς: Pierre στους 10 και Lando στους 3

Pierre Gasly

Ο Γάλλος εχθές ήταν αρκετά άτυχος. Γενικότερα όμως στα τελευταία Grand Prix έχει δείξει τρομερό ψυχικό και πνευματικό απόθεμα, κάτι που αποδεικνύει πως κατά το καλοκαιρινό διάλειμμα βελτιώθηκε κατά πολύ. Σήμερα εκκινά 19ος σε έναν αγώνα που ταιριάζει πολύ στις οδηγικές του ικανότητες. Σίγουρα αξίζει να βρίσκεται συχνά στην 6-άδα και πόσο μάλλον μέσα στην βαθμολογούμενη 10-άδα. Το 2.62 της Bet365 στο να τερματίσει ο Pierre στους βαθμούς μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως λάθος και προφανώς θα το επιλέξουμε.

Lando Norris

Απίστευτος για ακόμη μια φορά. Προσωπικά θεωρώ πως θα έχει πρωτάθλημα πριν τα 25 του. Το αξίζει όσο λίγοι. Την Παρασκευή με μαεστρία κατέκτησε τον 4ο ταχύτερο χρόνο και χθες παρά την μια θέση που έχασε κατά την εκκίνηση από τον ομόσταυλό του Daniel, κατάφερε να κρατήσει τον Lewis πίσω του στην 5η θέση καθ’ όλη την διάρκεια του Sprint Race. Σήμερα θα τον δούμε podium. Ίσως και σε ψηλότερο σκαλί από το τρίτο. Podium και 2.20 στην Bet365 για τον Lando Norris και προχωράμε.

Η2Η αγώνα: Προβάδισμα για τον Βρετανό

Lando Norris-Daniel Ricciardo

Παρά την θέση που δικαίως κέρδισε εχθές ο Αυστραλός, σήμερα πιστεύω πως θα τερματίσει πίσω από τον ομόσταυλό του. Ο Βρετανός έχει αποδείξει πολλάκις την δύναμη του σε συνθήκες αγώνα καθώς και την κλειστή άμυνα που μπορεί να παίξει απέναντι και στους σκληρότερους πιλότους. Από την εκκίνηση κιόλας περιμένω τον Lando να προσπερνά τον Daniel και να είναι αυτός που θα αναλάβει να πιέσει για την θέση στο podium. Επομένως, Norris-Daniel άσσος στο 1.85 της Novibet.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Δύσκολο το DNF πλέον

Όπως φάνηκε και τις προηγούμενες μέρες, με τα μονοθέσια του 2021 και το σιρκουί της Monza, ακόμη και αν κάποιος πιλότος χάσει τον έλεγχο δεν είναι τόσο εύκολο να περάσει εκτός αγώνα. Επιπλέον το γεγονός ότι το σιρκουί είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του καλεντάρι, δίνει στους πιλότους την άνεση να οδηγούν σε γνώριμα μέρη. Θεωρώ πως δεν θα δούμε ιδιαίτερα πολλά DNF και πως το Over 17.5 σε απόδοση 2.00 στην Novibet έχει αξία.

 

Τα λέμε κλασικά σε Telegram και Twitter για περισσότερα σημεία και κουβέντα. Καλημέρα σε όλους.

 

(οι επιλογές μου)

Νίκη χωρίς Verstappen: Lewis Hamilton (1.90)/Novibet/20 units

Τερματισμός στους βαθμούς: Pierre Gasly (2.62)/Bet365/15 units

Τερματισμός στο podium: Lando Norris (2.20)/Bet365/20 units

Η Lando Norris-Daniel Ricciardo: Lando Norris (1.85)/Novibet/25 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Over 17.5 (2.00)/Novibet/20 units

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend