Η γκάφα ολκής της Παπαχρήστου και ο άδικος αποκλεισμός

Από: Αγγλος Ασθενής

26/07/2012

Ανοίγοντας χθες τον υπολογιστή μου για να δω τι συμβαίνει στα καθ' ημάς και ενώ ο εγκέφαλος μόλις είχε αφυπνιστεί πέφτω πάνω στο πολύκροτο θέμα της Βούλας Παπαχρήστου. Να πω την αλήθεια δεν έδωσα μεγάλη βάση αρχικά. Στο κάτω κάτω λέω ένα tweet είναι και τίποτα παραπάνω.

Αφού κάναμε τις περιπλανήσεις μας στο χώρο του διαδικτύου δεν βρήκαμε τίποτα σπουδαίο, εξάλλου καλοκαίρι είναι, ειδησεογραφία δεν υπάρχει. Το καλοκαίρι για να καταλάβουν όσοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ή θα ασχολούμαστε στοιχηματικά με τους ψαράδες στην Σκανδιναβία ή θα ψάχνουμε κανέναν μανιακό δολοφόνο που θέρισε καμιά δεκαριά άτομα κάπου στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα ούτε λόγος ούτε κουνούπι -Του Νείλου- δεν κυκλοφορεί.

Ας επιστρέψουμε όμως στα του θέματος, και επειδή δεν υπήρχε καμία είδηση άρχισαν όλοι να ασχολούνται με την Παπαχρήστου! Ένα τιτίβισμα στο προσωπικό της λογαριασμό ήταν και τίποτα περαιτέρω σκεφτόμουν, θα κοπάσει η θύελλα του εξοργισμένου πλήθους που είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους να την θερίσει, να την κουρέψει γουλί και όλα αυτά τα ευχάριστα. Καλοκαίρι είναι, τους έχει χτυπήσει ο ήλιος στο κεφάλι λέω στους απανταχού φωστήρες των social media.

Και ενώ κανείς δεν γνώριζε πραγματικά την νεαρή, αλλά πολλά υποσχόμενη αθλήτρια του τριπλούν ξαφνικά βγάλανε γλώσσα για να την κράξουν, γιατί ελάτε τώρα ποιός την είχε ακούσει πιο πριν; Μην μου πείτε τώρα πως το φιλοθεάμον κοινό στην Ελλάδα έχει αδυναμία στον στίβο, δεν σας πιστεύω!

Συμφωνώ το τιτίβισμά της ήταν τεράστια γκάφα λίγες ώρες μάλιστα πριν αρχίσουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Αλλά καλό θα ήταν και να την δικαιολογήσουμε συνάμα, εξαιτίας της προσπάθειας που έχει καταβάλει η ίδια μόνη της χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ώστε να βρεθεί στο Λονδίνο. Μέσα στο τεράστιο άγχος, την πίεση, αλλά και κυρίως χωρίς την υποστήριξη των αρμοδίων οργάνων υπέπεσε σε ένα νεανικό λάθος, εξάλλου αθλήτρια είναι, δεν είναι πολιτικό πρόσωπο που πρέπει να κρατήσει τα προσχήματα. Δεν θυμάμαι όμως να ξέσπασε τέτοια θύελλα αντιδράσεων όταν ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης , Πύρρος Δήμας, αποφάσισε εν μια νυκτί να αναλάβει επικεφαλής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό είναι το ιδεώδες του Ολυμπισμού; Η πολιτική;

Την ώρα που η τρόικα έρχεται να μας μαδήσει για άλλη μια φορά, οι πολιντικάτιδες δεν συνεχίζουν τα έργα των νέων γραμμών του μετρό επειδή περιμένουν τις μίζες. Την ώρα που συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινώς είτε από την πείνα είτε επειδή αποφασίζουν να βάλουν τέλος στην ζωής. Την στιγμή που ο λαός αυτός είναι κράτος εν κράτει, τα αρμόδια όργανα αδιαφορούν για την ασφάλειά μας και μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού. Και το χειρότερο την ώρα που καρκινοπαθείς αδυνατούν να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα και να μείνουν μετά κόπων και βασάνων στην ζωή. Κάποιοι τυχαίοι κοστουμάτοι αποφασίζουν να βάλουν τέλος στις ελπίδες μιας νεαρής, ξεχάστε την ταμπέλα της αθλήτριας σκεφτείτε πως είστε εσείς στην θέση της Παπαχρήστου.

Εμένα τις ελπίδες μου, τα όνειρα μου, τις βλέψεις μου για το μέλλον δεν τις μηδένισε βίαια το τιτίβισμα της 23χρονης τριπλουνίστριας. Εμένα τέλος σε όλα αυτά βάλατε εσείς κύριοι, που με τα ωραία σας κοστούμια αυθαιρετείτε, νομίζετε πως είστε άρχοντες της Ελλάδας, αλλά τελικά ούτε της Ελλάδας δεν είστε μας ανέλαβαν άλλοι κουστουμάτοι , οι οικονομικοί μας δολοφόνοι. Εγώ με την δημοσίευση της Παπαχρήστου δεν θίχτηκα όπως και ούτε με την διαφήμιση του Πίου . Εγώ τουλάχιστον παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισά και συνεχίζω να αντιμετωπίζω,  κατάφερα χωρίς την βοήθεια κανενός να εντρυφήσω σε κάποιο ποσοστό στο ελληνικό πνεύμα της αρχαιότητας. και τελικά Μπορώ να διακρίνω το δίκαιο και το άδικο.

Μέσα στον πεσιμισμό που ειδικά η δικιά μου γενιά βιώνει και την κατήφεια, υπάρχουν κάπου εκεί έξω κάποια πρόσωπα που με τα κατορθώματά τους με κάνουν υπερήφανο, με μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, έστω οι προσπάθειες των προσώπων αυτών μου προσδίδουν έναν τόνο αισιοδοξίας. Εν Ελλάδι όμως οι σεμνοτυφίες μας μάραναν.

Ύστερα και από το χθεσινό περιστατικό καλοκαιριάτικα κατάφεραν κάποια άτομα να με μεταφέρουν στην κόλαση και πως τελικά για αυτή την χώρα δεν υπάρχει ελπίδα εκτός και εάν ..... δεν ξέρω, εμφανιστούν από κάποια άλλη διάσταση ο Αριστείδης, Ο Αριστοτέλης,Ο Δημοσθένης, Ο Πλάτωνας, Ο Σωκράτης και ο Σόλων και μας βάλουν μυαλό. Έως τότε, να χαίρεστε την Ελλάδα που καταστρέφεται!

ΥΓ: Γιατί δεν δείξατε τέτοιο περίσσιο θράσος και τόλμη απέναντι στην Τρόικα, όπως και στους υπεύθυνους του Βρετανικού μουσείου έχουν στην κατοχή τους την εθνική μας κληρονομιά;

ΥΓ2: Αφού υποστηρίζετε και θέλετε να διατηρήσετε το Ολυμπιακό ιδεώδες γιατί δεν καταβάλατε ούτε ένα ευρώ στην ομάδα πόλο γυναικών που κατάφεραν ολομόναχες να βγουν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Πεκίνο και δεύτερες στην Ευρώπη στην Ολλανδία και την Κροατία.

Κλείνω με μια ρήση του Ισοκράτη και ελπίζω να μείνει καλά χαραγμένη σε όλους:

Από όλους τους ανθρώπους, οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι εκείνοι που ενώ είναι οι ίδιοι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν γι αυτά άλλους

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend