Η επόμενη μέρα στον παγκόσμιο αθλητισμό και οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο

Από: Νάσος Γρυπαίος

26/03/2020

Καλησπέρα σε όλους. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε αλλά στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η προσωπική μας ελευθερία που δεν καταπατάται γιατί σε κάποιον  «κάπνισε» μια ωραία ημέρα του Μαρτίου. Ούτε γιατί έχουμε χούντα όπως λέει ο ανώνυμος του ίντερνετ που αρνείται να δεχτεί πως για να σώσεις τους γονείς σου ή τους παππούδες σου πρέπει να κάνεις κάτι πολύ εύκολο: Να την αράξεις στον καναπέ του σπιτιού σου και να μη βγείς για λίγες μέρες. Ο ίδιος που έτρεξε να φύγει στο χωριό για να διασπείρει τον ιό, που φώναζε πως δεν προβλέπεται να του κοπεί το τζόκινγκ. Άραγε έκανε και πρίν το κορονοϊό; Το ζήτημα είναι πως το κακό που μπορεί να διασπείρει ο κάθε ανεγκέφαλος σίγουρα δεν θα είναι εξ’αμελείας, διότι πλέον η πληροφόρηση είναι τόσο μεγάλη που δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά κάποιων.

Στην Ισπανία, μια από τις κατηγορίες που με απασχολούν στοιχηματικά και μη στο bet-planet, ανακοινώθηκε πως όλες οι ποδοσφαιρικές δραστηριότητες της χώρας θα αναβληθούν έκτακτα μέχρι «να μη δημιουργείται κάποια κατάσταση που εμπεριέχει ρίσκο στην υγεία των ποδοσφαιριστών». Το οικονομικό πλήγμα του Covid – 19 είναι τόσο μεγάλο και σοβαρό που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες και οι κυβερνήσεις τις επόμενες εβδομάδες πιθανώς θα διαμορφώσουν τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνον τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την οικονομία μας, την πολιτική και τον πολιτισμό. Oι Ισπανοί παρεπιπτόντως έχουν οδηγηθεί στο απόλυτο χάος. Διαβάζοντας αρκετά ξένα ΜΜΕ, μπορώ να πω πως τα μέτρα που πάρθηκαν και το lockdown, ήρθαν πολύ καθυστερημένα κάτι που έπαιξε ρόλο στο να καταρρεύσουν όλα μέσα σε σχεδόν μισό μήνα! Τα στοιχεία μάλιστα σοκάρουν με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους αντίστοιχους στην Κίνα, ενώ διάφορα σενάρια κάνουν λόγο πως μπορεί ο αριθμός των θυμάτων να γιγαντωθεί σε τόσο μεγάλο επίπεδο που θα ξεπεραστεί και το... αρνητικό ρεκόρ των Ιταλών!

Όπως είναι λοιπόν αναμενόμενο, εξελίξεις θα δρομολογηθούν και στον παγκόσμιο αθλητισμό. Δεν αναφέρομαι βεβαίως μόνο στο γεγονός πως τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μετακινηθεί, αλλά θα υπάρξουν σίγουρα και πολλές οικονομικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο. Bεβαίως, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να δούμε τη στρογγυλή θεά στο χορτάρι ξανά στα γήπεδα της Ευρώπης, θέλουμε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα ακόμη. Μέχρι τότε, υπομονή, διότι όπως είναι γνωστό το ποδόσφαιρο είναι  το πιο όμορφο και σημαντικό δευτερεύον πράγμα στη ζωή. Αυτή τη στιγμή, σημασία έχει η ίδια η ζωή οπότε stay home, stay safe!

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend