Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ 2013 Σλοβενία, παρουσίαση Α΄ Ομίλου

Από: Openmind

02/09/2013

Ο όμιλος με το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση. Η Γαλλία θα παραταχθεί χωρίς τους Νοά, Σεραφέν, Τουριάφ, Τραορέ και Μίκαελ Πιετρούς. Παρά τις απουσίες τους όμως, διαθέτουν παίκτες με τεράστια εμπειρία, όπως οι Πάρκερ, Μπατούμ και  Ντιαό, αλλά και παίκτες με εκπληκτικά σωματικά προσόντα.

Στις θέσεις μέχρι και το ‘4’ οι επιλογές είναι αρκετές με τους Ερτέλ, Ντε Κολό, Ζελαμπάλ, Μπατούμ να ξεχωρίζουν σε ποιότητα, αλλά στις θέσεις των ψηλών ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οι δύο centers Αζίνκα και Πετρό δεν νομίζω πως έχουν την απαραίτητη ποιότητα, αν και σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν έστω και ως κορμιά. Ο Ντιαό θα κληθεί να βοηθήσει σίγουρα και ως 5άρι ενώ υπάρχει και ο έμπειρος Φλορέντ Πιετρούς.

   Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Γερμανία θα παρουσιάσουν νεανικές ομάδες που δεν έχουν ούτε την ποιότητα αλλά ούτε και την εμπειρία για ένα τόσο δύσκολο τουρνουά. Βέβαια, τρεις είναι οι θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση, οπότε οι παραπάνω ομάδες μαζί με το Βέλγιο θα παλέψουν για την 3η θέση. Αναφέρω την 3η  θέση γιατί πιστεύω πως το Ισραήλ θα καταφέρει να κατακτήσει την 2η θέση του ομίλου αρκετά εύκολα.

Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ οι ισραηλινοί θα κατέβουν με ένα πλήρες ρόστερ και με παίκτες ιδιαίτερα έμπειρους. Κάσπι, Χαλπερίν, Οχαγιόν, Γκριν, Τάιους, Ελιγιάχου, Πνίνι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν αρκετά ψηλά στην διοργάνωση. Η κλήρωσή τους σε έναν αρκετά εύκολο όμιλο τους δίνει την ευκαιρία για διάκριση.

Στοιχηματικά, δεν εντόπισα κάτι ενδιαφέρον, οπότε θα περιμένω τα παιχνίδια του ομίλου για κάτι που να αξίζει.

 

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend