British Grand Prix: Η Ιστορία υπέρ του Lewis

Από: Jim Kiromitis

17/07/2021

Το πρώτο sprint race στην Formula 1 είναι γεγονός και την τιμή να το φιλοξενεί έχει ένα από τα πιο ιστορικά σιρκουί στο άθλημα. Ο λόγος για το Silverstone και το British Grand Prix. Εχθές, οι πιλότοι συμμετέχοντας στο νέο πρόγραμμα που θα ισχύσει για  συνολικά  Grand Prix,  ολοκλήρωσαν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά και έπειτα συμμετείχαν στις κατατακτήριες για το σημερινό Sprint Race. 100  χιλιόμετρα κανονικού αγώνα θα είναι αυτά που θα κρίνουν τον poleman αλλά και την υπόλοιπη δομή του starting grid,  με την σχάρα εκκίνησης του Sprint race να διαμορφώθηκε εχθές στα προαναφερθέντα προκριματικά. Στα αγωνιστικά τώρα,  οι αναβαθμίσεις της Mercedes φάνηκε να έκλεισαν την διαφορά με την Red Bull η οποία ωστόσο ακόμη φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Εννοείται πως αντίστοιχα με το Red Bull Ring που θεωρείται το σπίτι της Red Bull, έτσι και το Silverstone ανήκει στην Mercedes. Αγωνιστικά πάντα. Στοιχηματικά τα πράγματα αλλάζουν.

Στο στοιχηματικό κομμάτι δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα. Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιος αγώνας, προφανώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα data,  κάτι που δεν επιτρέπει στις στοιχηματικές να ανοίξουν τις αγορές μένοντας έτσι περιορισμένες αποκλειστικά στον νικητή του Sprint Race. Προφανώς και θα ασχοληθούμε με αυτό λίγο παρακάτω. Σημαντικό όμως είναι να προσπαθήσουμε να μπούμε στην λογική του Sprint Race ώστε να προβλέψουμε καλύτερα τον Κυριακάτικο αγώνα.

Νικητής Sprint Race: Άχαστος μέσα στον σπίτι του

Ο λόγος για τον εξάκις πρωταθλητής και πλέον Sir, Lewis Hamilton ο οποίος στο Silvestone, συνηθίζει να σαρώνει τα πάντα. Συγκεκριμένα απο το 2014 με εξαίρεση το 2018, είναι κάθε χρόνο ο νικητής του αγώνα. Για τον ίδιο είναι κάτι παραπάνω από έναν ακόμη αγώνα του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως θα δώσει το 100% του εαυτού του και μαζί με το πλεονέκτημα θέσης που έχει, θα καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση κερδίζοντας την pole position. Ο ανταγωνιστής του, Verstappen αναμφίβολα βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και θα βάλει δύσκολα στον πρωταθλητή. Εάν σήμερα ο αγώνα ακολουθούσε την περπατημένη των προκριματικών, ίσως να μην επιλέγαμε τον Lewis. Υπό το συγκεκριμένο καθεστώς ωστόσο, σε συνθήκες αγώνα δηλαδή, οι ικανότητες του Lewis συν την πρώτη θέση που ήδη κατέκτησε, θα τον στηρίξουν ώστε να κερδίσει την pole.
Poleman για το Βρετανικό Grand Prix o Lewis Hamilton στο 1.85 της Stoiximan.

Τερματισμός στους βαθμούς: Yuki και Esteban στους πόντους

Στο φτωχό δελτίο των στοιχηματικών, θα προσθέσουμε δυο ακόμη επιλογές σχετικά με τον Κυριακάτικο αγώνα. Αρχικά θα ποντάρουμε στο να τερματίσει ο Yuki Tsunoda στους βαθμούς. Ο νεαρός Ιάπωνας, πέρα από το ταλέντο που έχει δείξει πως έχει, τα περιθώρια έχουν στενεύσει και ήρθε πλέον η ώρα να φέρει αποτελέσματα. Σήμερα έχει την ευκαιρία να αλλάξει την κακή κατάταξή του εχθές (16ος) και να θέσει τα θεμέλια για έναν καλό αγώνα αύριο. Ποντάρουμε ότι θα το κάνει και ότι άυριο θα καταφέρει να μπει στους βαθμούς στο 2.15 της Stoiximan.
Μεταφερόμαστε στην Renault και θα ασχοληθούμε με τον Ocon. Τον έχουμε στηρίξει πολλάκις και προσωπικά τον βλέπω να εξελίσσεται συνεχώς, πλάι στον πρωταθλητή Alonso ο οποίος φαίνεται να έχει προσαρμοστεί για τα καλά στα garage της Renault. Ο νεαρός Γάλλος, θα εκκινήσει σήμερα 13ος και θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί εντός 10αδας. Επομένως το μόνο που απομένει για αύριο είναι να διατηρηθεί. Είναι αναγκασμένος όπως και ο Yuki να φέρει αποτελέσματα στην ομάδα ώστε να διατηρήσει την θέση του. Τερματισμός στους βαθμούς και για τον Esteban σε απόδοση 2.00.

Αν υπάρξει κάτι νεότερο μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά, θα ύπαρξει ενημέρωση σε Twitter και Telegram.

 

(οι επιλογές μου)

Νικητής Sprint Race: Lewis Hamilton (1.85)/15 units
Τερματισμός στους βαθμούς: Yuki Tsunoda (2.15)/10 units
Τερματισμός στους βαθμούς: Esteban Ocon (2.00)/10 units
Όλα τα σημεία στην Stoiximan.

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend