Ανάγκη για βαθμούς και γκολ...

Από: Μάκης Σερεπίσος

20/06/2016

Ολοκληρώνεται σήμερα ο δεύτερος όμιλος της πρώτης φάσης του φετινού Euro, με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Το βασικό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι πως και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται στο κόλπο της πρόκρισης. Ακόμα και η τελευταία του ομίλου, Ρωσία, έχει την δυνατότητα με νίκη να τερματίσει δεύτερη ή και τρίτη, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως με τρίποντο μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όμως, η αλήθεια είναι πως οι Ρώσοι δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ασύνδετη ομάδα, με μεγάλα κενά σε κέντρο και άμυνα, που ξυπνάει συνήθως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αφού πρώτα έχει δεχτεί γκολ.

Και ειδικά όταν απέναντί της θα βρεθεί η Ουαλία. Ένα σύνολο πολύ σοβαρό, που υπηρετεί μία συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση και έχει έναν πραγματικό ηγέτη, όπως είναι ο Μπέιλ.

Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι παραμένουν ερωτηματικό. Μπορούν να παίξουν πάλι άσχημα, μπορούν να κάνουν και το ματς της ζωής τους. Οπότε, όσο και αν το χέρι μου πάει… προς τα δεξιά, δεν θα στηρίξω τους Βρετανούς.

Εντούτοις, βρίσκω προκλητική έως αστεία την απόδοση του G/G. Δύο ομάδες που έχουν σκοράρει ΚΑΙ στα δύο παιχνίδια τους στην διοργάνωση, και που σήμερα παίζουν για την πρόκρισή τους, δε γίνεται να μη κυνηγήσουν το γκολ. Καλή η άμυνα, αλλά τέτοια παιχνίδια τα παίρνεις μόνο αν σκοράρεις.

Άρα, βλέπω πως Ουαλοί και Ρώσοι θα πετύχουν κάποιο τέρμα και θα δικαιώσουν την επιλογή μας. Και δεν αποκλείω ένας από αυτούς που θα σκοράρουν να είναι ο Μπέιλ, που κάνει μέχιρ στιγμής εξαιρετικό τουρνουά. Και εκεί υψηλή η απόδοση, σαν Fun Bet σίγουρα αξίζει.

Πάμε και στο δεύτερο παιχνίδι της σημερινής βραδιάς. Σλοβακία και Αγγλία θα παλέψουν και αυτές για την πρόκριση και την τελική τους θέση, με την ομάδα του Ρόι Χόγκσον να έχει σίγουρα μεγαλύτερη βαθμολογική άνεση.

Μετά την μεγάλη νίκη επί της Ουαλίας, που ήρθε με τέρματα των αλλαγών Βάρντι και Στάριτζ, οι Άγγλοι έχουν έρθει σε τέτοια θέση ώστε και με ισοπαλία θα βρεθούν σίγουρα στην πρώτη δυάδα του ομίλου τους. Με νίκη μάλιστα κλειδώνουν και την πρώτη θέση, όμως με ήττα ίσως κινδυνέψουν σοβαρά να μείνουν τρίτοι, κάτι που θα τους δυσκολέψει αφάνταστα στην επόμενη φάση.

Οπότε, σίγουρα έχουν κίνητρο. Για τους Σλοβάκους, δε το συζητάμε καν. Μετά την νίκη της επί της Ρωσίας, με τα πολύ όμορφα τέρματα των Βάις και Χάμσικ, η ομάδα του Γιαν Κόζακ χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την παρουσία της στους «16» του Euro, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Άρα, τι διαλέγουμε; Οι Άγγλοι είναι ανώτεροι ποιοτικά, όμως οι αλλαγές στην αρχική εντεκάδα θα είναι πολλές και η σκέψη του συμβιβασμού με την ισοπαλία ίσως τους επηρεάσουν. Θεωρώ πάντως πως δύσκολα θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι. Τα 2-3 συνολικά γκολ πιστεύω πως είναι η ιδανικότερη λύση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

22:00 ΡΩΣΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ: G/G (2.12)

22:00 ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: 2/3 ΓΚΟΛ (2.00)

FUN BET

22:00 ΡΩΣΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ: ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΙΛ ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ (3.00)

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend