Χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα εξ' αρχής

Από: Θάνος Καλόγηρος

03/07/2016

Ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Ισλανδία, περνάει από το μικροσκόπιο του Θάνου Καλόγηρου. 


 

Ματς με γερά νεύρα και πολλές συγκινήσεις χθες. Γερμανία και Ιταλία κοντραρίστηκαν για μια θέση στην τετράδα της διοργάνωσης και τελικά επικράτησε ο πιο ψύχραιμος, ο πιο ποιοτικός και ο πιο συγκεντρωμένος. Απλά.

Μέχρι στιγμής βλέπουμε παιγνίδια σκοπιμότητας, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως όλες οι ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ παλεύουν τις αναμετρήσεις μέχρι τέλους και επίσης αξιοσημείωτο είναι πως σε κανένα ζευγάρι ο νικητής δεν έχει κριθεί εύκολα.

Σήμερα, Γαλλία και Ισλανδία θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τα δικά τους στοιχεία εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου με απώτερο σκοπό την πρόκριση. Από την μια οι Γάλλοι - οι διοργανωτές - που όπως φαίνεται έχουν το απαιτούμενο σθένος έτσι ώστε στα  δύσκολα σημεία να βρίσκουν αντίδραση και να «απαντάν» στις κριτικές με ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο ματς κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία για τη φάση των «16» του EURO. Εκεί έμειναν πίσω στο σκορ νωρίς, μόλις στο 2', όμως ένα κρεσέντο του Αντουάν Γκριεζμάν ήταν αρκετό για να επιτευχθεί η ολική ανατροπή.

Στον αντίποδα, σίγουρα μιλάμε για τη μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό EURO, μεγαλύτερη από την Ουαλία για πολλούς λόγους που δεν είναι ώρα να τους αναλύσουμε. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον, ο αρχηγός... Γκούναρσον και ο Σίγκθορσον, μαζί βέβαια και κάτι άλλα παλικάρια, μαχητές που ξέρουν τα στοιχειώδη, έκαναν την υπέρβαση και έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Στοιχηματικά, το παιγνίδι ίσως κρύβει παγίδες σε πολλά σημεία, όπως και στα τέρματα. Σύνολο, αμφότερο σκορ. Γρίφος.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν η Γαλλία θα μπορέσει να μπει δυναμικά στην αναμέτρηση και από νωρίς να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη-πρόκριση. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει τέτοια στοιχεία. Τα συστατικά της επιτυχίας της κρύβονται αλλού και πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τον τομέα της τύχης.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω, κανένα ζευγάρι δεν ανέδειξε με.. σχετική άνεση... νικητή. Έτσι και τώρα, θαρρώ.

Το σετ θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αδικία για τους μαχητικούς Ισλανδούς, 1.48 - 4.60 - 9.00. Αξίζει; Τροφή για σκέψη.

Προσωπικά, θα επιλέξω το Χ στο ημίχρονο, καθώς εκτιμώ πως οι Ισλανδοί θα καταφέρουν να κρατήσουν σε χαμηλό τέμπο την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ σε κάποια σημεία που θα επιδιώξει να βρει ρυθμό.

Η τιμή στο 2.17 είναι αποδεκτή και θα έλεγα και ελκυστική. 

Fun bet; Τίποτα. Μια ψιλή για την πρόκριση της Ισλανδίας. Εκ νέου σκέψη...


Εν κατακλείδι... 

ΜΟΝΟ

ΓΑΛΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χ ημίχρονο) 2.17


Καλή επιτυχία. 

Θάνος Καλόγηρος

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend